Vrijwilligers

Vrijwilligers gevraagd

Euromed slaagt erin steeds weer mooie activiteiten van de grond te krijgen, dankzij de inzet van een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers en stagairs. Heeft u affiniteit met de culturele sector en culturen rond het Middellandse-Zeegebied? Wij bieden een inspirerende omgeving waarin u uw organisatorische, artistieke, intellectuele of sociale kwaliteiten kwijt kunt.

Vacatures

Voor uitbreiding van ons team zijn we per direct op zoek naar een:
- Office Manager/Directiesecretaresse (0,2 fte)
- Stagiaire vierdejaars communicatie
- Fondsenwerver/ projectleider
- Tekstschrijvers/ projectleider

Wat motiveert de mensen die zich voor Euromed inzetten?

“Ik kom oorspronkelijk uit de stad Casablanca van het Mediterrane ‘smeltkroes’ van culturen, Marokko”, vertelt Nadia Mabrouk, directeur van Euromed. “Mensen zeggen dat ik maatschappelijk sterk betrokken ben. Dat kan kloppen, want de afgelopen vijftien jaar heb ik in veel besturen gezeten van organisaties die zich op vrouwen, jongeren, kinderen en kunst richten. Ik probeer mensen dichter bij elkaar te brengen door kunst en cultuur, maar ik schuw ook de moeilijkere onderwerpen niet - zoals integratie, sociaal cohesie en emancipatie.”

Ook de werkwijze van Euromed wordt door de medewerkers belangrijk gevonden. Stan Rijven, lid van het comité van aanbeveling, bewaart goede herinneringen aan een lezing die hij voor Euromed gaf. “De sfeer tijdens de voorbereidingen riep een verloren ‘thuisgevoel’ op. Zo’n inspirerende ambiance is volgens mij echt een voorwaarde om dit soort projecten te laten slagen.”

Ook projectleider Ansella Post is enthousiast over de sfeer en de mensen. “Euromed is een stichting die omringd wordt door enthousiaste, creatieve en professionele mensen. De projecten zijn origineel en heel verschillend van aard. Er wordt gezocht naar concrete oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, om zo de dialoog tussen de allochtone en autochtone bevolking op gang te brengen. Voor mij is dat heel motiverend.”

Wat biedt Euromed?

- een sympathieke en informele werksfeer;
- werken aan projecten die een bijdrage leveren aan de bewustwording in Nederland en in de Euro-Mediterrane regio;
- het vergroten van uw kennis van de Euro-Mediterrane regio en de culturele- en migratievraagstukken die hierbij horen;
- oefenen met de internationale talen van de Mediterranee: Het Engels, Frans, Spaans en Arabisch;
- het gratis bijwonen van alle bijeenkomsten van Euromed.